PSALM 13

Guitar Psalms

De Guitar Psalms zijn het begin van het Psalms Electrified project. In 2018 en 2019 schreef Wiek bij alle 150 psalmen een gitaar solo compositie. Dit zijn de Guitar Psalms geworden. Peter Gielissen maakt de video’s, Wiek’s huis is de studio, waar sinds 1 januari 2020 de audio opnames van de composities gemaakt worden. Op 1 januari 2023 zijn alle 150 stukken -als het allemaal goed gaat- opgenomen.

Audio: Guitar Psalm 13, studio versie

Video: Guitar Psalm 13, live versie

Psalmtekst (vertaling Ida Gerhardt en Marie van der Zeyde)

Lees meer

1 Voor de koorleider. Een psalm van David.

2 Hoe lang, Heer, zult Gij mij blijven vergeten, hoe lang nog verbergen uw aanschijn voor mij?

3 Hoe lang zal ik eenzaam op raad moeten zinnen, draag ik van dag tot dag zwijgend mijn droefenis? hoe lang zal mijn vijand mij uit blijven dagen?

4 Zie mij, geef mij uw antwoord, Heer, Gij zijt toch mijn God;
wil Gij verlichten mijn ogen,
dat ik niet inslaap ten dode,

5 dat mijn vijand niet roept: ‘nu heb ik hem in mijn macht!’, mijn belagers niet juichen omdat ik aanvang te wankelen.

6 Zelf kan ik slechts op uw genade vertrouwen. Tot mijn hart de vreugde hervindt om uw heil; dan is mijn lied voor de Heer:
Hij heeft het aan mij vervuld!

Please donate 3 euros or more to keep this site going smile

Amount

MEER VAN DEZE PSALM

*met je donatie draag je bij aan de kosten van het maken, onderhouden en uitbreiden van deze website, je honoreert de kunstenaar voor zijn werk en maakt het mogelijk dat anderen ook in de toekomst deze content kunnen ervaren.