PSALM 54

Guitar Psalms

De Guitar Psalms zijn het begin van het Psalms Electrified project. In 2018 en 2019 schreef Wiek bij alle 150 psalmen een gitaar solo compositie. Dit zijn de Guitar Psalms geworden. Peter Gielissen maakt de video’s, Wiek’s huis is de studio, waar sinds 1 januari 2020 de audio opnames van de composities gemaakt worden. Op 1 januari 2023 zijn alle 150 stukken -als het allemaal goed gaat- opgenomen.

Audio: Guitar Psalm 54, studio versie

Psalmtekst (vertaling Ida Gerhardt en Marie van der Zeyde)

Lees meer

1 Voor de koorleider. Met begeleiding van snaarinstrumenten. Een compositie van David.

2 Toen de Zifieten Saul waren komen zeggen: ‘weet ge wel dat David zich bij ons verborgen houdt?’

3 God, maak mij vrij door uw naam, beslecht mijn zaak door uw sterkte;

4 God, luister naar mijn gebed, hoor wat ik tracht U te zeggen.

5 Een vreemd volk rukt tegen mij uit, staat kwaadaardig mij naar het leven: dat handelt als was er geen God.

6 Zie, God zelf is mijn helper geworden, met mij is de Heer die mij draagt,

7 die het kwaad keert tegen mijn kwellers. Breek hen, krachtens uw waarheid, voorgoed:

8 en mijn dankoffers wil ik U brengen, loven, Heer, uw heilbrengende naam,

9 die mij redde uit elke bedreiging. Zo zie ik op mijn vijand met trots.

Please donate 3 euros or more to keep this site going smile

Amount

MEER VAN DEZE PSALM

*met je donatie draag je bij aan de kosten van het maken, onderhouden en uitbreiden van deze website, je honoreert de kunstenaar voor zijn werk en maakt het mogelijk dat anderen ook in de toekomst deze content kunnen ervaren.