PSALM 61

Guitar Psalms

De Guitar Psalms zijn het begin van het Psalms Electrified project. In 2018 en 2019 schreef Wiek bij alle 150 psalmen een gitaar solo compositie. Dit zijn de Guitar Psalms geworden. Peter Gielissen maakt de video’s, Wiek’s huis is de studio, waar sinds 1 januari 2020 de audio opnames van de composities gemaakt worden. Op 1 januari 2023 zijn alle 150 stukken -als het allemaal goed gaat- opgenomen.

Audio: Guitar Psalm 61, studio versie

Psalmtekst (vertaling Ida Gerhardt en Marie van der Zeyde)

Lees meer

1 Voor de koorleider. Met begeleiding van snaarinstrumenten. Van David.

2 Hoor, o God, mijn kreet van vertwijfeling, schenk aandacht aan mijn gebed:

3 u roep ik, hier ver in den vreemde, waar versombering heerst in mijn hart. Gij had hoog op een rots mij geheven, Gij wees mij hoe ik moest gaan;

4 altijd waart Gij mij de toevlucht, een bolwerk naar de vijand gekeerd.
5 Laat in uw tent mij wijlen voor immer, schuilen waar mij uw vleugelen beschutten.

6 Gij, God, hebt mijn geloften verstaan, die uw naam vrezen wilt Gij verhoren:

7 schenk de koning talloze dagen, levensjaren geslacht na geslacht,

8 een troon blijvend, onder Gods oog; laat genade en waarheid hem hoeden.

9 Dan draagt mijn lied uw naam door de tijden, mijn geloften getrouw: dag aan dag.

Please donate 3 euros or more to keep this site going smile

Amount

MEER VAN DEZE PSALM

*met je donatie draag je bij aan de kosten van het maken, onderhouden en uitbreiden van deze website, je honoreert de kunstenaar voor zijn werk en maakt het mogelijk dat anderen ook in de toekomst deze content kunnen ervaren.